Még gyalog sem lesz egyszerű közlekedni Budapesten

Fotó: MTI/MTVA / Jászai Csaba

-

A Budapest Pride miatt számos útlezárásra kell számítani, csak a lakók mehetnek be bizonyos utcákba, ha igazolják magukat. A tömegközlekedést is érintik a korlátozások, a földalatti például több megállóban nem áll meg.


2015. július 11-én szombaton rendezik a fővárosban a Budapest Pride felvonulást, amely miatt már kora délutántól körülbelül 20 óráig számos változás lesz a közösségi közlekedésben – írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye.

Rövidített vagy terelt útvonalon közlekedik az 5-ös, a 9-es, a 15-ös, a 17-es, a 86-os, a 105-ös, a 115-ös és a 178-as autóbusz, a 70-es és a 78-as trolibusz, valamint néhány órára leáll a 16-os busz és a Budavári Sikló is. Az M1-es metró (földalatti) délután megállás nélkül halad át a Bajcsy-Zsilinszky út és az Opera állomáson. A részletes információkat a BKK oldalán találja.

A BRFK a rendőrség honlapján azt írta, útlezárásokra délután fél 3-tól este 9-ig kell számítani egyebek mellett az Andrássy úton, a Liszt Ferenc és a Jókai téren, a Nagymező és a Dalszínház utcában, a Lázár utcában, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a József Attila utcában, valamint az Erzsébet, az Ybl Miklós és a Széchenyi téren. Lezárás várható a Nádor utcában, a Fő utcában, az Alagút utcában, a Lánchíd utcában, a Hadnagy utcában, a Váralja utcában, a Várkert rakparton, a Krisztina körúton, az Attila úton, a Dózsa György téren, a Hegyalja úton és a BAH-csomópontnál.

A lezárások a gépjármű- és gyalogosforgalmat egyaránt érintik. A lakók érvényes lakcímkártya, illetve személyi igazolvány felmutatásával mehetnek be a lezárt területre – közölte a BRFK. A korlátozásokról részletesen a rendőrség honlapján olvashat.

A BKK kéri az autósokat, hogy aki a belvárost szeretné megközelíteni, és teheti, inkább szálljon át a közösségi közlekedési járatok valamelyikére, a tömegközlekedőket pedig, hogy lehetőség szerint a kötöttpályás járatokat, elsősorban az M2-es, az M3-as vagy az M4-es metróvonalat vegyék igénybe.