Még Fergusonnak is tetszik a Klopp-Liverpool páros

-

A Manchester United korábbi menedzsere, Sir Alex Ferguson szerint semmi nem szól az ellen, hogy a német Jürgen Klopp legyen a Liverpool edzője.


A brit edzőlegenda a Kicker című német lapnak kifejtette: egy német edző „abszolút jó eséllyel” lehet sikeres a Premier League-ben. Az angol sajtó szerint a Liverpool pénteken bemutatja Jürgen Kloppot, aki a közelmúltban menesztett Brendan Rodgerst váltja.

Noha Felix Magath nem volt sikeres Angliában, a Fulhamnél, ez önmagában nem bizonyíték arra, hogy egy edző, aki a Bundesligában már bizonyított, ne lehetne sikeres a Premier League-ben – fejtegette Ferguson, megjegyezve, „egyetlen érvet sem tudnék felhozni a német edzőkkel szemben.”

Többeknek nemhogy ellenérvük nincs, de egyenesen kiváló megoldásnak tartanák az edző kinevezését, elvégre Klopp volt klubja, a Dortmund karakterében nagyon hasonló a Liverpooléhoz.

A Dortmund csapatkapitánya, Mats Hummels is emellett érvelt: „Ő lenne a tökéletes megoldás. Semmi kétség, Klopp fantasztikus edző, természetesnek tartom, hogy Liverpool-kaliberű kluboknál szóba kerül.”

A 26 éves védő hozzátette: bárhol folytatja, nagyon fog szurkolni volt edzője új csapatának.

A német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw leszögezte: nem véletlen, hogy Kloppnak számos szimpatizánsa van, hiszen irányításával rendkívül sikeres időszakot produkált a Dortmund - a többi között két bajnoki címet is nyert -, ráadásul a Borussia és a Liverpool szurkolói kultúrája is nagyon hasonló.