Még egy férfi megsérült a szegedi rasszista támadás estéjén

-

Egy Facebook-csoport bejegyzése nyomán a rendőrség vizsgálja, hogy összefügg-e a két eset. Közben a rendőrség elfogott egy embert, akit a szegedi egyetemista lány és társasága elleni támadással gyanúsítanak. Az ügyet átadták az ügyészségnek, de a gyanúsított nem rendőr.


Szombatról vasárnapra virradóan – másfél órával azután, hogy egy szegedi lány arcát széttörték, bátyja fejét pedig betörték – egy férfi leesett a Tisza Gyöngye hídjáról.


A Borsonline vette észre, hogy a Szeged Hírei Facebook-csoport bejegyzése szerint kómában fekszik az SZTE Új klinikán a szegedi B. Péter, akit szombat este egyelőre ismeretlenek előbb félholtra vertek, majd a már ájult szegedi fiatalt lelökték a Tisza Gyöngye hídjáról. A férfi barátai azt írták, Péternek a csuklója, az ujjai eltörtek, kificamodtak, bordái is eltörtek, tüdeje bevérzett, dobhártyája beszakadt, koponyája is betört, állapota válságos. Jelenleg kómában fekszik. Állítólag már egy gyanúsítottja is van a rendőrségnek.

A rendőrséget az Index kereste meg az ügyben. Azt a választ kapta, hogy tudnak az esetről, és vizsgálják, van-e összefüggés a két eset között:


Eddig nem merült fel olyan körülmény, ami arra utalna, hogy a fiatalembert lelökték, vagy a sérülései nem az esés, hanem bántalmazás következményei lennének.

A szombaton megvert egyetemi hallgató feltételezett támadóját közben elfogta a rendőrség, de az ügyet átadta az ügyészségnek. Ilyesmi akkor tesz, ha a gyanúsított például rendőr, de ebben az esetben nem erről van szó - közölte a rendőrség.

A Délmagyar.hu szerint a szombaton szerencsétlenül járt lányt – akinek bátyjával lapunknak tegnap sikerült beszélnie – hétfői arcműtétje után kedden hazaengedték a kórházból, és a körülményekhez képest már jól van.