Még csak részlegesen indult újra a brüsszeli metró

-

Három nappal a véres terrortámadások után elindultak a szerelvények, de csak este hétig járnak, és nem minden állomást érintenek.


Részlegesen újra megindult a terrorista merényletek után leállított brüsszeli metró közlekedése a helyi tömegközlekedési vállalat (STIB) pénteki tájékoztatása szerint. A háromnapos teljes leállást követően a következő napokban a szerelvények reggel 7 és este 19 óra között közlekednek. A vállalat honlapján közzétett információk szerint azonban egyes megállók között továbbra is szünetel a forgalom.

Ilyen a keddi bombamerénylet által érintett metróvonal három – Park, Ars-Loi és Maelbeek nevű – megállója, amelyek között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Vannak olyan metrómegállók is, amelyeken a szerelvények megállás nélkül átrobognak. A közlekedési vállalat közlése szerint több villamos – amelyek a belvárosban föld alatt haladnak – nem áll meg a nagy forgalmú megállók mindegyikében.

A STIB 69 megállójából 38 üzemel zavartalanul, de vannak közöttük olyanok, amelyek csak 18 óráig vannak nyitva. A tömegközlekedés a keddi öngyilkos merényleteket követően egész napra leállt a belga fővárosban. Szerdán egyes villamosjáratok és a buszközlekedés indult el, a metróvonalak forgalmát pótlóbuszok látták el péntek reggelig.