Még az iskolakezdést is megnehezíti a hétfői hatalmas vihar

Forrás: Mihádák Zoltán / MTI

-

Vasárnap reggel kezdik el helyreállítani a budai alsó rakpartot, ami szeptember közepéig eltart majd.


A hétfői nagy viharban a Budai alsó rakpart a Döbrentei téri lehajtója közelében, az Ördög-árok kiömlőnyílása mellett súlyosan megsérült, ezért várhatóan szeptember második feléig a munkaterület mellett egy útszakaszon félpályás útlezárás lesz érvényben, a közúti forgalom csak egy sávon váltakozó irányban, jelzőlámpás irányítás mellett haladhat.


A lezárások már 22-én szombaton megkezdődnek, ugyanis este 22 órától (az addig a forgalmat befolyásoló IRONMAN-versenyt követően) vasárnap reggel 9-ig csak a Döbrentei tér és a Mozaik utca között lesz járható az alsó rakpart. Vasárnap napközben az IRONMAN-verseny miatt az utat csak a Budai alsó rakpartnak a Mozaik utca és a Petőfi híd közötti szakaszán használhatják az autósok.

Vasárnap este 10-től aztán a teljes hosszában járható lesz a Budai alsó rakpart, de várhatóan szeptember második feléig megmarad a Döbrentei tér környékén a félpályás lezárás. A forgalomkorlátozás miatt a környéken jelentős közúti torlódások várhatók – írta közleményében a BKK.