Még az iskolában tanít a Hitler-képeket posztoló tanítónő

-

Két Hitler-kép között üzen a szülőknek a mindennapi ügyekről. A Klik a munkáltató, megkerestük őket, lépnek-e.


A 444.hu fedezte fel, hogy egy pesterzsébeti általános iskola tanítónője rendszeresen posztol hitleres képeket, durván antiszemita vicceket, cigányellenes, illetve homofób tartalmakat. Mindeközben a facebookos üzenőfalán levelezik a szülőkkel is a többi között a tankönyvek beszerzéséről. Az egyik poszt alapján be lehetett azonosítani az iskolát: a tanítónő az Ady Endre Általános Iskolában oktatja a diákokat.


Megkerestük az intézményt, ahol azt mondták, a történtek után nem rúgták ki a tanárnőt, de „a tárgyalás megvolt” (tehát minden bizonnyal beszélt vele az iskola vezetője). Az iskola szerint, amint netközelbe jut a tanárnő, leszedi a kifogásolt posztokat. A 444.hu-nak az igazgató azt mondta, nem tudott ezekről a posztokról. Arra a kérdésre, hogy a tanárok milyen közéleti, politikai tevékenységet folytathatnak, azt mondta: ezt minden bizonnyal szabályozza majd a most központilag készülő etikai kódex.

Miután nem az iskola, hanem a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a munkáltató, így az igazgató nem rúghatja ki a nőt. Megkerestük a Kliket, hogy mit tesznek az ügyben. Amint válaszolnak, a cikket frissítjük.