Még az idén regisztrálhatják a lottózókat

Fotó: MTI/MTVA / Bruzák Noémi

-

Az állami cég 700 ezer kártyát tervez gyártatni.


Játékoskártyát vezet be a Szerencsejáték Zrt., hogy megfeleljen a pénzmosás elleni törvénynek – írja a Világgazdaság. A lapnak a társaság általános vezérigazgató-helyettese, Cselovszki Zoltán azt mondta: októberben jelenhet meg a szükséges kormányhatározat, novemberben pedig megkezdhetik a játékoskártyák terítése.

A társaság első körben 700 ezer kártyát tervez. A játékosok a tervek szerint ingyen kapják a kártyát, bár csak az anyagköltség 980 millió forint körül lehet.

Cselovszki szerint az idén 10 százalék feletti árbevétel-növekedést érhet el a Szerencsejáték Zrt., ennek alapján 420 milliárd forint feletti forgalmat produkálhat a tavalyi 386 milliárd után. A következő időszak feladata az lesz, hogy az árbevételhez hasonlóan az állami játékszervező adózott eredménye is dinamikusan bővüljön, ez azonban 15,99 milliárd forintra csökkent az elmúlt évben a 2015-ös 19,23 milliárdról.

A vezérigazgató-helyettes szerint a legnagyobb kihívás, hogy a sportfogadások fedezettartalma jóval alacsonyabb, mint a számsorsjátékoké. Míg a hagyományos Tippmix esetében 75, az internetes TippmixPrónál pedig 85 százalékos a visszafizetési arány, addig a lottójátékok zöménél 46-48 százalék.