Még a nagyiból is filmkalózt csinál a Popcorn Time

-

Bemutatkozott a Popcorn Time, amellyel a felhasználók pofonegyszerűen férhetnek hozzá a torrendoldalakon fellelhető filmekhez, ingyen.


Mindössze annyit kell tennünk az oldal meglátogatása és a béta kliens letöltés után, hogy a Popcorn Time rendkívül vonzó és egyszerűen kezelhető médiakatalógusában rákeresünk egy filmre, kiválasztjuk a felbontás minőségét és a kívánt feliratot, majd a Play gombra kattintunk. Már csak a valódi ropogtatni valót kell magunk mellé vennünk, és máris akár HD minőségben nézhetjük az olyan kaliberű mozgóképeket, mint a Gravitáció, az Amerikai Botrány, vagy a friss Oscar-díjas Matthew McConaughey főszereplésével készült Mielőtt meghaltam című filmet. Természetesen a régi hollywoodi műalkotásokat, vagy a Keresztapához hasonló nagy klasszikusokat is megtaláljuk a Popcorn Time folyamatosan bővülő, jelenleg körülbelül 300 filmből álló kínálatában.Ennyire még soha nem volt egyszerű

A program folyamatosan pásztázza a legismertebb torrent oldalakat, ahonnan a létező legjobb minőségben becsatornázza a szolgáltatásba a filmet, amelyet ezután azonnal elindíthatjuk, a streamelt anyagot pedig teljesen ingyen, akárhányszor végignézhetjük. A lényeg a gyorsaságon van, mert még kiváló internet kapcsolattal is legalább fél-egy óra a „nézzünk meg valamit” elhatározás és film elindítása közötti idő. Többek között ezt a várakozási időt hidalja át a Popcorn Time. Az uTorrent kliensben már jó ideje lehet streamelni a filmeket, azonban ez nem kifejezetten kiforrott megoldás, mert HD minőségben gyakran akadozik a lejátszás, ráadásul sokáig tart, mire egyáltalán elindul. Itt azonban megközelítőleg fél percen belül elkezdődik a film, és a tesztünk szerint viszonylag jól bírta a beletekergetést is. A Popcorn Time tehát az egyszeri felhasználó számára épp olyan varázslatos, mint a legtöbb új technológiai újdonság: csettintésre megtörténik a csoda.

Kalóz, de tökéletes

Ugyan a torrent oldalakról a világ számos országában részben illegálisnak számít letölteni jogvédett tartalmakat, a Popcorn Time argentin fejlesztője szerint azonban szolgáltatásukon nem nagyon tud fogást találni a hasonló oldalakkal rendszeresen kötekedő Hollywood és az ügyvédeik. Ennek oka, hogy az oldalon nincsenek reklámok, a szolgáltatás nem tárolja a filmeket, amelyek megtekintésért nem kér pénzt a felhasználóktól. A fizetős Netflix mellett teljesen legális alternatívája lehet a Popcorn Time-nak a Fuso.tv, amelyben ugyancsak ingyen nézhetünk meg bizonyos filmeket, sorozatokat, videó- és zeneklippeket, azonban ezekhez nem szükséges a Microsoft Silverlight lejátszó programja. Összegezve tehát a Popcorn Time lehet jelenleg a leggyorsabb módja a kalózfilmek megtekintéséhez.