Még a fogdában sem állt le a józsefvárosi szélhámosnő

-

Vérbeli bűnözőt fogtak a Józsefvárosban, aki még a VIII. kerületi Rendőrkapitányság előállító helyiségében úgy csalta ki ékszereit egy másik előállított nőtől, hogy rendőrnek adta ki magát.


A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a terheltet február 9-én este más bűncselekmény gyanúja miatt állították elő a VIII. kerületi Rendőrkapitányságára.

A vádlott a rendőrkapitányság előállító helyiségében a vele egy időben előállított iráni állampolgárságú sértettnek valótlanul azt állította önmagáról, hogy rendőr, majd felszólította, hogy adja át neki az ékszereit. A megtévesztett sértett a felszólítás alapján átadta 1 pár arany fülbevalóját és 1 darab arany karikagyűrűjét a vádlottnak, aki fülbevalókat a fülébe tette, a gyűrűt pedig az ujjára húzta.

A sértett később azonban elmondta a történteket a vele szemben eljáró rendőröknek, akik a vádlottat felelősségre vonták. Ennek során a nő a sértettől megszerzett fülbevalókat lenyelte, a szintén a szájába vett aranygyűrűt azonban a nyomozó hatóság elvette tőle és lefoglalta.


A lenyelt fülbevalók közül utólag előkerült egy darab arany fülbevalóvég

– áll az ügyészségi közleményben.

A vádlott által jogtalanul megszerzett ékszerek összértéke mintegy 150 ezer forint.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága által lefolytatott nyomozás eredményeként, a kerületi ügyészség a nőt a mai napon gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt egy év börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette, egyúttal megállapította, hogy a terhelt a szabadságvesztés felfüggesztésének próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.