Még 120 garázda szurkolót keres a rendőrség – itt van néhány kép

-


A police.hu-n megjelentek szerint a BRFK a lakosság segítségét kéri: ha bárki felismeri a honlapra feltett fotókon szereplőket, telefonáljon a megadott számra.

A közlemény szerint a BRFK „csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt” indított eljárást a pénteki Magyarország–Románia labdarúgó-mérkőzés előtt a belvárosban történt garázdaság miatt.

Az eset hátteréről azt írták, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint egy körülbelül 120 főből álló társaság múlt pénteken éjjel az V. kerületben lévő Erzsébet téren, a József Attila utcához közel, valamint a Deák téri 47-49-es villamosmegálló közelében, illetve a Deák tér és Bárczy István utca kereszteződésében pirotechnikai eszközöket használva, hanghatásokat kiváltva, hangos ritmusokat zengve az ott parkoló gépjárműveket, valamint a közterületi padokat, székeket megrongálták.

A társaság többsége piros-fehér-zöld színű, valamint piros-fekete színű vagy sötét kámzsával arcát eltakarta – tették hozzá.

A gól nélküli döntetlennel végződött pénteki Eb-selejtező során több atrocitás történt a környéken. A zavargásokat nem sokkal éjfél után sikerült felszámolni a budapesti Groupama Arénánál.

Hétfőn három embert letöltendő, kettőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság a meccs napján rendőrökre támadók ügyeiben. Továbbá valamennyiüket határozott időre eltiltották a sportrendezvények látogatásától.