Mediterrán ciklon rontja el Magyarország kedvét

Fotó: AFP / ANDREJ ISAKOVIC

-

Esőt, havas esőt ígér a meteorológia, vasárnap jöhet egy kis napsütés.


Csütörtökön egy mediterrán ciklon felhőzete éri el hazánk térségét, melynek hatására eleinte csak délnyugaton, délutántól már máshol is elered az eső. Késő estétől kiterjedt, kiadós esőzés várható (a hegyekben havas eső, hó is hullhat). A változóan felhős keleten 9 és 14, a már reggeltől csapadékos nyugaton 5 és 9 fok között alakulhat a hőmérséklet. Napközben fokozatosan megerősödik, majd estétől viharossá fokozódik az északi szél – jelzi előre a köpönyeg.hu.

Péntek reggel még erősen felhős, vagy borult lesz az ég és sokfelé valószínű újabb eső, zápor.Napközben szakadozik a felhőzet, és megszűnik a csapadék. Csillapodik a szél és délnyugatira fordul. 7 és 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szombaton nyugat felől újabb esőfelhők érik el hazánk térségét, egyre többfelé kezdődik újabb eső. A déli, délnyugati szél többfelé lesz erős, néhol viharos. Enyhe időnk lesz: 9 és 15 fok közé melegszik délutánra a levegő.

Vasárnap fokozatosan csökken a felhőzet, az ország középső részén kevés napsütés is lehet. Főleg nyugaton és keleten még szórványosan lehet záporeső. 7 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk (nyugaton lesz a hűvösebb).

Hétfőn és kedden borongós, szeles időre van kilátás. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás.