Medián: tovább erősödött a Fidesz

-

A nagyobbik kormánypárt 2014 őszen volt ilyen erős A 10 legnépszerűbb politikus közül is 9 kormánypárti.


A Fidesz áprilishoz viszonyítva újabb négy százalékpontot erősödött, jelenleg a teljes népesség 37 százaléka támogatja, így több szavazója van, mint az összes többi pártnak együttvéve - derül ki a Medián közvélemény-kutatásából. A HVG-ben közölt felmérés szerint a nagyobbik kormánypárt támogatottsága legutóbb 2014 őszén volt ilyen magas.

A teljes lakosság körében a Jobbik támogatottsága 12 százalék, az MSZP kilenc, a Demokratikus Koalíció (DK) öt, a Lehet Más a Politika (LMP) négy, az Együtt kettő, a Magyar Liberális Párt (MLP) pedig egy százalékon áll. Huszonkilenc százalék mondta azt, hogy nincs preferált pártja. A megkérdezettek kétharmada szerint egy közeljövőbeli választást a Fidesz nyerné, még az ellenzéki pártok támogatóinak egyharmada is erre számít.

A politikusok népszerűségi rangsorának első kilenc helyén kormánypárti politikusok találhatók. A tizedik helyen Vona Gábor, a Jobbik elnöke áll, az ellenzéki politikusok népszerűsége április óta számottevően csökkent - írja a Medián.