Medgyessy: Sem kivetnivaló, sem kirívó nincs az Alstom-pénzben

-

Való igaz, hogy tanácsadói szerződése volt cégem utódjának az Alstommal - mondta az Indexnek Medgyessy Péter, aki 2002 és 2004 között volt miniszterelnök, és cége 2007-ben és 2008-ban kapott pénzt a korrupciós gyanúba keveredett vállalattól. Erről a Magyar Idők írt kedden.


A jegybank botrányáról akarják elterelni a figyelmet, azért írt az Alstomtól kapott pénzről a Magyar Idők - mondta Medgyessy Péter az Indexnek .


Nem tagadta, hogy az egyik érdekeltsége pénzt kapott 2007-ben és 2008-bqn a korrupciós ügybe keveredett Alstomtól. Az AssistConsult - a Magyar Idők szerint akkor a Medgyessy családi cége - állítólag 597 ezer eurót kapott, amiben a volt miniszterelnök szerint nincs semmi kivetnivaló, és a szakmában semmi kirívó sem, mivel "a díj a cég árbevétele volt, amely után adózott, és kilenc ember több éves munkájának ellenértéke".

A cikk a parlamentben is téma volt kedd reggel. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta napirend előtt, hogy "a demokráciánk 25 éves történetében miniszterelnököt ilyen súlyos vád nem ért, Medgyessy Péternek el kell számolnia ezekkel az összegekkel".

Medgyessy Pétert a miniszterelnöksége idején nem érte korrupciós vád, hanem ő vádolta meg ezzel a kisebbik koalíciós pártot, az SZDSZ-t, írja az Index.