MÁV: már nem kell átszállni Hegyeshalomnál, de a menekülteknek igen

-

Múlt csütörtöktől nem jártak a nemzetközi vonatok nyugat felé, szombattól átszállással lehetett eljutni Bécs felé. Ám ez nem jelenti azt, hogy ezután a menekültek átszállás nélkül juthatnak át a magyar-osztrák határon.


Hétfő reggeltől ismét teljes útvonalon közlekednek a Keleti pályaudvarról Ausztria felé induló közvetlen járatok, Hegyeshalomnál nem kell átszállniuk az utasoknak – közölte a Mávinform. A Budapest-Győr-Hegyeshalom fővonalon nincsenek fennakadások, pár perces késések viszont előfordulhatnak.

A MÁV telefonos tudakozójától megtudtuk, a forgalom helyreállítása nem jelenti azt, hogy a menekültek is átszállás nélkül juthatnak át Ausztriába, őket ugyanis Hegyeshalomban leszállítják, és csak az osztrák oldalon ülhetnek ismét – osztrák – vonatokra, már ameddig Ausztria nem dönt úgy, hogy lezárja határát, amire vasárnap már tett utalást az osztrák kancellár.

A MÁV csütörtök reggel biztonsági okokra hivatkozva felfüggesztette a Budapestről közvetlenül Nyugat-Európába tartó járatok indítását. Szombat délelőtt indult újra a Keleti pályaudvaron a nemzetközi közlekedés, de eleinte Hegyeshalomnál át kellett szállni a társvasutak szerelvényeire.