Matricák miatt vicces a londoni metró

-

Egy ismeretlen street art művész saját humorézékének megfelelően módosította a londoni metró piktogramjait, feliratait és a megállók nevét. Ezek után érdemes oda figyelni a londoni utasoknak, hogy mire figyelmeztetnek a lepöndörödő szélű, unalmas, kék alapon fehér feliratok, mert a végén véletlenül a pedofiloknak fenntartott helyre ülnek.


Valaki vicces kommenteket fűz a megállókhoz a londoni metrón, és előszeretettel magyarázza azokat piktogramokkal is. A matricák értelmében a metrókocsikban van fenntartott hely túlsúlyosoknak, részegeknek és azoknak is, akik szívük szerint első osztályon utaznának. Ezenkívül a Tottenham Court Road és a Bond Street megállók között le lehet szállni az Elm utcánál (igen, ahol a rémálom van), és azt is megtudhatjuk, hogy melyik állomás egyenlő a pokollal, és melyik maga a mennyország. A további képekért kattintson Jak Without The C. blogjára.

Első osztály. A példa nélküli kifinomultságért és kényelemért.


Egy iPodnak mindig kopottnak kell lennie.  Ha nincs iPodja, akkor játsszon a telefonjával, olvasson újságot, vagy tettesse, hogy alszik.  Így, sem a kismamák, sem az öregek nem kérhetik meg arra, hogy adja át a helyét. Mindig használjon iPodot!
Ha nincs iPodja, akkor játsszon a telefonjával, olvasson újságot, vagy színlelje, hogy alszik.
Így sem a kismamák, sem az öregek nem kérhetik meg arra, hogy adja át a helyét.


Elektromos szék. Gyilkosoknak, pedofiloknak és büdös ingázóknak.


Királyi ülés.


Vigyázz, balrog!

Nem csak a londoni metrónak vannak meg a matricázó művészei. A New York-i földalattit használók szórakoztatásáról egy Puck nevű street artos gondoskodik. A tenyérnyi figyelmeztető matricáknál lényegesen nagyobb plakátokkal dolgozik, mégsem feltétlenül szúrnak elsőre szemet az alkotásai. Művei az átalakítások, ideiglenes elterelések plakátjaira emlékeztetnek, viszont a metrópótló vagy a lezárt mozgólépcső helyett entjárásra, goblinveszélyre vagy veszélyes balrogra hívja fel a figyelmet. Ami a Gyűrűk urában elfért, annak a metróban is van helye.

IMG_0904


Igény (talán) lenne rá

A budapesti metrókon még nem találkoztunk sem entekkel, sem finoman megfogalmazott társadalomkritikával. A reklámok mellett esetenként Weöres Sándor versekbe vagy Robert Capa fotókba lehet csak belebotlani. Egy - gyanúsan a Kétfarkú Kutya Párt - stílusában készült bajuszos bácsi figurával lehetett találkozni, aki az ablak mellé ragasztva a lesodort kalapja miatt káromkodott. De az önmagában is mókás bajuszos bácsit a BKK 2012. novemberében száműzte a járatokról. Már csak ott lehet vele találkozni, ahol elfelejtették leragasztani.