Mata a Manchester Unitedben folytatja

Fotó: Getty Images / István Hajdu

José Mourinho, a Chelsea menedzsere megerősítette, hogy a spanyol támadó középpályás 37 millió font (több, mint 13 és fél milliárd forint) ellenében igazol az egyik legnagyobb riválishoz.


Az angol Premier League-ben szereplő két klub csütörtökön megegyezett a spanyol válogatott támadó középpályás áráról, így Juan Mata az Old Traffordon folytatja karrierjét. A játékos el is utazott Manchesterbe, hogy részt vegyen az orvosi vizsgálaton, és aláírja szerződését. Mourinho közben azt is elmondta, hogy amennyiben sikerül megegyezni, a Chelsea leigazolja a Basel középpályását, Mohamed Salahot, akit a Liverpool orra elől orozhat el a londoni klub.


Juan Mata Juan Mata

José Mourinho rengeteg kritikát kapott, miután nem tudta, vagy nem akarta beépíteni csapatába az utóbbi évek legjobb Chelsea-játékosát, Juan Matát, aki az előző bajnoki szezonban 12 góllal és ugyanennyi gólpasszal segítette a csapatot. Mivel a portugál edző elődeinél jóval fegyelmezettebb és több védekező munkát vár el támadóitól, azt előre is sejteni lehetett, hogy Mata, aki szabadabb szerepkörben a leghasznosabb, legalábbis eleinte szenvedni fog Mourinho rendszerében. Mata 22 meccsből 11 alkalommal volt kezdő az idei szezonban, kilencszer lecserélték, kétszer be, és általában a szélen kapott lehetőséget, noha az előző években már bebizonyította, hogy középen a leghasznosabb. Mourinho rendszerében azonban nem igazán létezik az a poszt, ahol Mata a legjobbját tudja nyújtani, így adta magát a lehetőség, hogy pénzt csináljon belőle a Chelsea, nem is keveset. A United középpályájáról valóban hiányzik egy igazán kreatív játékos, így amennyiben David Moyes jól használja, Mata rendkívül hatékony fegyver lehet – nem véletlen, hogy az MU nem sajnál érte ennyi pénzt. Az üzlet annak ellenére jöhet létre, hogy a londoniak számára a legjobb megoldás az lett volna, ha külföldre adják el Matát, mondjuk az iránta érdeklődő PSG-nek vagy az Atlético Madridnak. Mivel azonban a spanyol irányítónak mindenképpen szüksége van a játéklehetőségre a nyári vb előtt, neki az az érdeke, hogy még a téli átigazolási időszakban klubot váltson.