Másodszorra nem sikerült a bravúr: kikaptak a franciáktól az U17-esek

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

1-0-s vereséget szenvedett a francia csapattól a magyar U17-es labdarúgó válogatott. A torna gólkirálya, Amine Gouiri döntötte el a meccset.


A vb-szereplésért játszott kedden délben a magyar U17-es válogatott Franciaországgal. Hárman eltiltás miatt nem léphettek pályára a magyar csapatból, köztük a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik. A francia csapattal a csoportkörben már találkozott Magyarország, akkor 3-2-re sikerült győzni.

Az első félidő közepén Amine Gouiri, a francia gólkirály szerezte meg a vezetést. A csoportmérkőzésen is ő lőtte a franciák mindkét gólját, összesen pedig már kilenc találatnál jár. A magyar csapatnak nem sikerült gólra váltani a helyzeteit, előbb Torvund került gólhelyzetbe egy beadás után, de nem találta el a labdát, aztán Schön lőtt kevéssel a sarok mellé. Az eredmény tartásához szükség volt a kapus, Ásványi Balázs bravúrjaira is, több gól pedig nem esett, a végeredmény is 1-0 lett.

A magyar válogatott ezzel a 6. helyen zárta az Európa-bajnokságot. A Törökország-Anglia és a Spanyolország-Németország elődöntőket is kedden rendezik, előbbi 17:45-kor, utóbbi pedig 20:30-kor kezdődik.