Második tesztmeccs is kell a vb-nyitány előtt

Fotó: Getty Images / Friedemann Vogel / Getty Images / Friedemann Vogel

-

HÁTTÉR

A vasárnapi éles teszt után lesz még egy a brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyitótalálkozójának otthont adó Sao Pauló-i stadionban, mert az első nem volt meggyőző, és valószínűleg nemcsak azért, mert a Corinthians kikapott...


A hétvégén a pályát majdan használó Corinthians és a Figueirense csapott össze egymással 36 ezer néző előtt Sao Pauolóban, és bár mindenki abban bízott, a Cor simán nyer, Giovanni Augusto 13 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot, s ez a lapos lövés el is vitte a három pontot a vadonatúj arénából.Így nincs mit tenni, lesz még egy tesztmeccs: május 29-én a hazai klubcsapat ellenfele bajnoki találkozón a Cruzeiro lesz. Azonban nemcsak azért kell még egy tesztmérkőzés, hogy győztesen vonulhassanak le a hazaiak, hiszen valójában sehogy nem áll a stadion: a Corinthians Aréna, bő három héttel a vb-rajt előtt továbbra is építési terület. – Mivel a nyitómérkőzést világméretű figyelem fogja övezni, kell még egy tesztmeccs – közölte a szervezőbizottság, hozzátéve, hogy ezúttal az „operatív és szolgáltatási” szempontok kerülnek előtérbe – jelentsenek ezek bármit is... Vasárnap este a nézők egy része bőrig ázott, mivel a tetőszerkezet még nem volt teljesen kész, telefonon gyakorlatilag nem lehetett kommunikálni a stadionban, a tribün egy részére pedig be sem engedhették a szervezők a szurkolókat. Egyes tribünrészek még mindig nem készültek el, és a VIP-zónában is folyik a munka. A stadion köré húzott biztonsági zóna sokkal szűkebb volt a hétvégén, mint amilyennek a világbajnokság idején lennie kellene, a fémdetektoros biztonsági kapukat viszont egyelőre nem állították fel. Jérome Valcke, a nemzetközi szövetség főtitkára hétfőn a twitteren azt kérte a közreműködőktől, hogy száz százalékot tegyenek meg a sikerért. – Egy teszteseményt nem lehet léptékeiben a világbajnokság nyitótalálkozójához hasonlítani – utalt Valcke arra, hogy mindennek tökéletesen kellene működnie, már csak azért is, mert a Brazília–Horvátország összecsapást a stadionban 65 ezren, a televíziók előtt pedig több mint egymilliárdan fogják követni.Corinthians–Figueirense 0–1 (0–0)

Brazil labdarúgó-bajnokság, 5. forduló, Sao Paulo, Corinthians Arena, 36 ezer 123 néző, vezette: Jailson Macêdo Freitas, asszisztensek: Alessandro Álvaro Rocha de Matos, Adson Márcio Lopes Leal. Corinthians: Cassio – Santos Romeu, Gil, Cleber, Fagner (Danilo, 72.) – Jadson (Victor, 83.), Guilherme, Ralf, Renato Augusto – Guerrero, Luciano (Romarinho, a szünetben). Vezetőedző: Mano Menezes. Figueirense: Volpi – Lazaroni, Heleno, Marquinhos, da Silva – Giovanni Augusto (Dudu, 63.), Rivaldo (Jefferson, 79.), Niedzielski, Roberto – Bueno (Jonatan, 93.), Everton Santos. Vezetőedző: Guto Ferreira. Gól: Giovanni Augusto (48.). Sárga lap: da Silva (24.), Guilherme (35.), Jadson (44.), Everton Santos (72.), Cleber (73.), Bueno (81.).