Másodfokon enyhébb ítéletet kapott az 5 éves kislányt molesztáló férfi

-

Az 57 éves férfi besegített a ház körül egy Kecskemét melletti tanyán, már családtagnak tekintették. A kislányt kétszer molesztálta, a gyerek a második után szólt az anyjának.


Az 57 éves férfi 2013 őszén egy Kecskemét melletti tanyára költözött, ahol egy gerincbetegsége miatt nehezen mozgó nő egyedül nevelte a kislányát. A férfi szállásért és ellátásért cserébe elvégezte a ház körüli munkákat, az asszony családtagként kezelte. A kislány Kecskemétre járt óvodába, ahová 2015 januárjáig az édesanyja vitte, majd mikor gerincbetegsége miatt nem tudott lábra állni, a férfi felajánlotta, hogy majd ő elkíséri a gyereket, úgyis a közelben dolgozik közmunkásként.

A férfi és az ötéves kislány 2015 februárjában egy délután kettesben indult haza az óvodából, majd a vonatról leszállva a tanyához vezető földúton a vádlott szexuálisan inzultálta a gyereket; ez megismétlődött áprilisban is, egy közeli tanyán. A gyerek ezután mondta el édesanyjának, illetve az egyik szomszédnak, hogy mi történt vele. A vádlottat kérdőre vonta az anya, aki nem tagadott. A férfi elköltözött a tanyáról, az anya pedig feljelentést tett.

Első fokon a Kecskeméti Törvényszék 12 éves börtönre ítélte a férfit, a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla viszont 7 évre mérsékelte a büntetést, megváltoztatta a bűncselekmény minősítését is folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettére. A táblabíróság figyelembe vette a vádlott beismerő vallomását és büntetlen előéletét is. Az ítélet jogerős.