Másképp járnak a vonatok szombattól

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Június 17-én nyári menetrendre áll át a MÁV. Új típusú jegyeket is bevezetnek, a montenegrói tengerpartra viszont nem indul járat.


Szombattól már a nyári menetrend szerint járnak a MÁV-Start vonatai. Csépke András vezérigazgató elmondta: tavaly 92 százalékban tudták tartani a menetrendet, ezt szeretnék idén túlszárnyalni, és külön figyelmet fordítanak a Balaton-parton közlekedő vonatokra.
A vezérigazgató azt is elmondta, a szerb vasúttársaság visszalépése miatt mégsem indulnak el a montenegrói tengerpartra közlekedő vonatok. Aki már megvette a jegyét a Bar városáig közlekedő járatra, jelezze a MÁV-nak, és teljes kártalanítást kap.

Kazai Katalin értékesítési igazgató az új típusú jegyekről beszélt. Idén nyáron vezetik be az e-Balaton és e-Velence típusú jegyeket, amik teljesen elektronikusak, és 15 százalékkal kevesebbe kerülnek. Újdonság a Balaton-bérlet is: ez a Budapest és a Balaton közti vonalra szól. Az északi partot a Tekergő gyorsvonatokkal, a déli partot pedig a Balaton expresszel lehet elérni - mondta az igazgató. Bár a dél-balatoni vasútvonalat megnyitják, a felújítás a nyári szezonban is tart, ezért arra kérik az utasokat, hogy csak a kijelölt vasúti átjárókban közlekedjenek.