Tinilány áldozata is lehetett Kiss Lászlónak

Fotó: MTI / Kollányi Péter

-

Egy másik erőszakos ügy részletei is kiderülnek az elsőfokú ítéletből – írja a Blikk.


Nem a múlt szombaton a nyilvánosság elé álló Takáts Zsuzsa volt Kiss László egyetlen áldozata. Az 1961-ben a szintén úszó Várszegi Lajossal és Lantos Lászlóval a létesítmény egyik lakásában csoportosan megerőszakoltak egy fiatal lány ügyében hozott elsőfokú ítéletből egy másik ügy részletei is kiderültek.

Kisst még 1961 elején a Magyar Úszószövetség egy másik erőszakos tett miatt három hónapra felfüggesztette. Az esetből nem lett rendőrségi ügy, de a testület elnöksége január 26-tól április 26-ig mindennemű sporttevékenységtől és az uszodák látogatásától eltiltotta a versenyzőt, mert 1960. december 30-án két társával szexre akartak kényszeríteni egy 18 éves tinilányt a margitszigeti medencében.„Kiss László és még két sporttársa a sportuszoda szabad részé­ben körülfogták X. Y. 18. életévében lévő lányt, akit nyomban fogdosni kezdtek minden testrészén, így lábát, melleit és nemi szervét is megfogták, bár részletesen nem volt tisztázható, hogy a három úszó közül a fogdosásban kinek milyen szerepe volt. Kijelentették, hogy csak akkor engedik el, ha X. Y. megígéri, hogy Kiss Lászlóval és két társával közösülni fog” – olvasható a Blikkben.

„Az arra haladó úszómesternek odakiáltott, de Kiss és társai erre víz alá nyomták. A három fiú egyike még víz alatti közösülést is ajánlott. Az úszómester megjelenésére a három sportoló, így Kiss László is, elúsztak X. Y. közeléből, aki az esetet a sportuszoda igazgatóságának bejelentette, és a szorongatott helyzetet részben az úszómester is igazolta.”

Az egyelőre nem világos, hogy kik voltak akkori tettestársai. Takáts Zsuzsanna is úgy tudja, nem ő volt az egyetlen, akit támadás ért. Az RTL Klubnak azt mondta, a rendőrség talált több lányt is, akivel szintén erőszakoskodtak. A Népszabadságnak az akkoriban az úszókat kihallgató rendőrtiszt is nyilatkozott.