Másfél ezer győri káromkodhatott egyet

-

Címe megváltozott, lakcímkártyája érvénytelenné vált – közölte levélben eddig csaknem ezerötszáz emberrel a polgármesteri hivatal Győrben, ahol felülvizsgálják az ingatlancímeket – írja a kisalföld.hu.


Mint az illetékes osztályvezető az újságnak elmondta, központi címregisztert készítenek, egy kormányrendelet pedig meghatározza az épületek, a lépcsőházak és az emeletek jelölését is. Az „új lakcím” kiutalását az is indokolja, hogy a különböző szerveknél máshogy tartják nyilván az ingatlanokat, így gyakran előfordul, azok azonosítása nem egyértelmű, ami az igazolások beszerzésekor nehézséget okoz.

Az érintettek viszont úgy érzik, hogy jelentős terhet ró rájuk a változás. Le kell cserélniük lakcímkártyájukat – ezt ingyen megtehetik –, és jelezniük kell a módosítást a közszolgáltatóknak, a banknak vagy a biztosítónak is.

Aki még nem kapott értesítést, az se feltétlenül úszta meg, a lakcímek felülvizsgálata legalább az év végéig eltart, mintegy húszezer telekszámot és hetvenezer címet néznek át.