Másfél éves rekordot döntött a Google nyeresége

Fotó: Getty Images / Michael Dodge

-

A mobilhirdetéseknek és a YouTube-on megjelent reklámoknak köszönhetően a cég árbevétele 11 százalékkal ugrott meg a második negyedévben.


Az utóbbi hat negyedévet tekintve a Google először számolt be a vártnál nagyobb nyereségről. Az idei második negyedévben a cég árbevétele 11 százalékkal, az egy részvényre jutó nyereség pedig 17 százalékkal emelkedett – írja a The Independent.


A keresőóriás bevétele és nettó eredménye is felülmúlta az elemzői várakozásokat. A cég jobban teljesített a második negyedévben, mint a Caterpillar. A vállalat készpénzállománya 61 milliárdról csaknem 70 milliárdra emelkedett. A lap azt írja, az eredményeket a mobilhirdetések és a YouTube-on megjelenített reklámok húzták felfelé. A mobileszközökön az átlagos videonézési idő egy év alatt több mint másfélszeresére nőtt, míg a YouTube használata több mint a kétszeresére ugrott.

Ruth Porat, a cég nemrégiben kinevezett új pénzügyi igazgatója azt mondta, az elemzők bíznak abban, hogy ez a jó teljesítmény a jövőben is folytatódni fog.

A jó eredmények az egekbe lökték a Google árfolyamát.