Martin Scorsese megrakja szénnel a bulivonatot

Forrás: HBO

-

Mick Jagger visszahozza a 70-es éveket, kapunk egy újabb adag X-aktákat, jön egy Stephen King-adaptáció, és állítólag még O. J. Simpsonról is van mit megtudnunk. Rengeteg új sorozat indul a következő pár hónapban, ezt a tizenegyet mi nem hagynánk ki.


Angie Tribeca (január 17.)

Az év várhatóan egyik legdilisebb sorozata, Rashida Jones benne a főszereplő, a két készítő pedig Steve Carell és felesége, Nancy Carell. Jones egy nyomozót játszik, aki a Los Angeles-i rendőrség speciális osztályán dolgozik, és keveredik lehetetlennél lehetetlenebb helyzetekbe, többek között egy Jagger nevű kutyával. A teljes idiotizmusban rövidebb-hosszabb ideig láthatjuk majd Alfred Molinát, James Francót, Lisa Kudrow-t, Gary Cole-t, de még Bill Murray-t is.Billions (január 17.)

A sorozat, amelyben együtt játszik Paul Giamatti és Damian Lewis (Brody a Homelandből). Az előbbi egy államügyész, az utóbbi pedig egy jó nagy kockázati alap vezetője, aki többek között arról is híres, hogy kollégáival ellentétben túlélte 9/11-et, és azóta ő állja az árván maradt gyerekek oktatási költségeit. Azonban ez mégiscsak egy sorozat, így hiába a széles körű megbecsülés, az a helyzet, hogy a jótékony mágnást bennfentes kereskedelemmel vádolják. A nyomozási szál mellé munkahelyi és családi problémákat is kapunk, és persze mindent átitat 9/11 máig sem múló traumája.Baskets (január 21.)

Mit kell mondani a Basketsről azon túl, hogy Louis C. K. és Zach Galifianakis közös komédiája? Na jó, azt azért muszáj, hogy a fejlesztésben részt vett az epizódok rendezője, Jonathan Krisel is, aki a Portlandiában, a Saturday Night Live-ban és a Man Seeking Womanben is írt és rendezett már. A tízrészes évadban azonban csak Galifianakis játszik, méghozzá egy olyan bohócot, akit kidobtak egy francia elit bohóciskolából, de ő csak azért is híres bohóc akar lenni.Chelsea Does (január 23.)

Chelsea Handler az elmúlt évek során a könyvével, talkshow-házigazdaként és a saját maga főszereplésével készült félig valós, félig kitalált történetekkel elég sikeres komikusi pályát épített, most pedig egy minden eddiginél nagyobb lehetőséget kapott a Netflixtől. Egy beszélgetős műsorra, egy speciális élő előadásra és négy dokumentumfilmre szerződött a céggel. Ez utóbbiakból áll össze a Chelsea Does, amelynek tehát minden része egy-egy dokumentumfilm lesz, ezek pedig a következő témákba merülnek alá: házasság, rasszizmus, a Szilícium-völgy és a drogok.X-akták (január 24.)

Aminek kötelező itt szerepelnie. Igaz, csak egy minisorozatot kapunk, de mégiscsak arról van szó, hogy visszatér az X-akták! Mulder, Scully és a Cigarettázó Férfi mind itt vannak újra. De hol az igazság?American Crime Story: The People v. O. J. Simpson (február 2.)

Ahogy az előzetesben is írják, ez egy olyan történet, amelyet elég jól ismerünk: O. J. Simpson gyilkossági ügye. Azonban azt is írják, hogy a felét sem ismerjük a valóságnak, de majd most! O. J.-t Cuba Gooding Jr. alakítja, mellette pedig David Schwimmer, Selma Blair, Sarah Paulson és még John Travolta is feltűnik a színen.Bakelit (Vinyl, február 14.)

A Bakelit az év egyik legjobban várt sorozata, hiszen készítői között találjuk Martin Scorsesét és Mick Jaggert, de ott a fedélzeten Terence Winter, a Boardwalk Empire alkotója és George Mastras is, aki az összes Breaking Bad-szezonban az írócsapat tagja volt. Szex, drog és rock&roll, hetvenes évek és New York – ez idáig oké, de azért van történet is. Eszerint a főszereplő Richie Finestra (Bobby Cannavale) vissza akarja juttatni a kiadóját a csúcsra, de egyrészt nem annyira érzi, hogy milyen zenére kéne lecsapnia, másrészt meggyűlik a baja a kokainnal is. Cannavale mellett játszik benne Olivia Wilde és Ray Romano is.11.22.63 (február 15.)

Hát, ez sem az ismeretlen nevek sorozata. A sztori Stephen Kingé (a megegyező című könyv magyarul is olvasható), aki sorozatot csinált belőle, az J. J. Abrams, a főszereplő pedig James Franco. A nyolcrészes minisorozat lényege, hogy egy tanár (Franco) visszautazik a múltba, hogy megakadályozza Kennedy elnök meggyilkolását (erre utal a dátum a címben, ugyebár). Aki esetleg olvasta a könyvet, az is nyugodtan megnézheti a sorozatot, mert ahhoz képest lesz több új szereplő is, illetve az előzetes alapján sokkal jobb lesz, mint az ugyancsak King művéből készült A Búra alatt (Under the Dome), úgyhogy aggodalomra semmi ok.The Real O’Neals (március 8.)

Egy újabb sorozat egy viccesen furcsa családról? Mi lehet benne izgalmas? Hát az, hogy a családanyát az egyik legjobb komika, Martha Plimpton (The Good Wife, Raising Hope) alakítja, a férjét pedig Jay R. Ferguson, akit eddig a Mad Men szőrös és állandóan betépett grafikusaként, Stan Rizzóként ismertünk. O’Nealék amúgy kemény katolikusok, és nyilván a vallásra van kihegyezve a legtöbb poén. Az előzetesben például lehúznak egy csomó kotont a vécén, amelyen áll egy Szűz Mária-szobor.The Path (március 30.)

Aaron Paul azt mondta, hogy úgy tervezte, a Breaking Bad után sokkal tovább nem szerepel majd a tévében (persze a hangját így is adja a BoJack Horsemanhez), de a Path forgatókönyvét az ügynökei hatására ő is elolvasta, és annyira jó volt, hogy végül boldogan elfogadta a szerepet. Na de miről is szól a Path? Egy vallási szektáról és persze valakiről, aki elkezd kételkedni a hit céljában. Paul mellett láthatjuk majd a sorozatban Hugh Dancyt és Rockmond Dunbart, de a legjobb, hogy benne lesz Michelle Monaghan is.The Get Down (2016)

Az HBO megcsinálta a Bakelitet, erre pedig a Netflix gondolt egyet, és összehozta a Get Downt! Ez is ugyanúgy a hetvenes évek New Yorkjában játszódik, egy lepusztult, csőd szélén álló városban, és ugyanúgy a zenéről szól, vagyis a diszkó, a punk és a hiphop megszületéséről. Persze itt is vannak híres alkotók, úgymint Baz Luhrmann (Rómeó és Júlia, A nagy Gatsby, Moulin Rouge) és Shawn Ryan (The Shield – Kemény zsaruk). A főszereplők mind fiatalok és dél-bronxiak, rapperek, énekesek, dj-k vagy graffitisek akarnak lenni – tizenhárom részük biztos lesz arra, hogy bizonyítsanak. Ez az egyetlen sorozat az összeállításunkban, amelynek még nincs konkrét bemutatási időpontja, de ennek az előzetesnek muszáj volt szerepelnie.Kövesd a VS.hu kultúrarovatát a Facebookon!