Martin Scorsese még mindig nem unta meg DiCapriót

Forrás: Kobal

-

A tizenkilencedik század végi Chicago sorozatgyilkosát alakítja majd Leonardo DiCaprio Martin Scorsese következő filmjében. Az Ördög a Fehér városban című film a páros hatodik közös munkája lesz.


Erik Larson regényének filmes feldolgozása már évek óta a levegőben van, többek között David Fincher és Kathryn Bigelow is eljátszottak a bestseller adaptálásának gondolatával. Végül úgy néz ki, hogy Martin Scorsese kezében landol a könyv, aki – nem meglepő módon – Leonardo DiCapriónak szánja a főszerepet. DiCaprio fogja alakítani az első dokumentált amerikai sorozatgyilkost, H. H. Holmest, aki az éppen metropolisszá váló Chicago pokolian kíméletlen mészárosa.


A film nem csak a gonosz DiCaprio miatt lehet majd érdekes, hiszen azt már tudjuk, hogy jól állnak neki a sötét gondolatok, de az 1893-as Chicagót idéző díszletek miatt is. Ez az az időszak, amikor a város olyan méretű világkiállítást rendezett, amely felülmúlta a híres párizsit, és biztosította Amerika helyét a világban. A film alapjául szolgáló Az Ördög a Fehér Városban című könyv hitelesen mutatja be a tizenkilencedik század végi miliőt, és a chicagói építészetet is, minden bizonnyal Scorsese a cselekményen kívül erre is nagy figyelmet fordít majd a rendezésnél.


A Paramount gyártásában készülő film forgatókönyvírója a Phillips kapitány és Az éhezők viadala írója, Billy Ray lesz.