Martial Aranylabdája 10 millió eurót érhet a Monacónak

-

Sajtóinformációk szerint az AS Monaco 10 millió euróval lesz gazdagabb, ha a Manchester Unitedhez igazolt Anthony Martial négy éven belül Aranylabdát nyer.


A 19 éves csatár kedden írt alá 2019-ig szóló szerződést az angol egyesülettel, amely 50 millió euróért vásárolta ki őt a hercegségiektől. A bónusz kifizetésekkel együtt a játékos ára a 80 millió eurót is elérheti, ezzel ő a legdrágább U21-es labdarúgó a Premier League történetében.

A Le Parisien című francia napilap úgy tudja, hogy a teljes összeg kifizetéséhez három feltételnek kell teljesülnie, mindegyik 10-10 millió euróval növelné az átigazolási díjat. Ehhez Martialnak 25 gólt kell szereznie a manchesteri együttesben a következő négy évben, valamint legalább 25 alkalommal kell pályára lépnie a francia válogatottban ezen időszak alatt. Amennyiben a játékos az Aranylabdát is elhódítaná, összesen 80 millió euróra növekedne az ára, meghaladva Zinedine Zidane 2001-es francia átigazolási rekordját: a korábbi klasszis középpályás 75 millió euróért igazolt a Juventustól a Real Madridhoz.