Marseille utcáin már zajlik az Eb

Fotó: citizenside.com / CITIZENSIDE/NICOLAS LIPONNE

-

Angol és orosz szurkolók csaptak össze csütörtökön éjszaka Marseille-ben, a rendőrség könnygáz bevetésével tudott rendet tenni.


Szemtanúk szerint a botrány a dél-francia város régi kikötőnegyedének egyik bárja előtt történt, és a készenléti rendőrök hamar véget vetettek a mintegy 200 huligán verekedésének. A helyszínre éjfél után érkeztek ki a mentők, de a rendőrség sérültekről nem tett említést, csak annyit közölt, hogy két embert vett őrizetbe.

Az angolok a helybéliekkel is összetűzésbe keveredtek, mivel ugyancsak a régi kikötőben a brit és ír kocsmák előtt olyan gúnydalokat énekeltek, mint "Iszlám Állam, merre vagy" - utalva ezzel a tavaly november 13-án Párizs több pontján történt terrortámadásokra. Az incidens során két angol szurkoló és négy rendőr megsérült.A 130 ember életét követelő párizsi robbantások és lövöldözések óta Franciaországban rendkívüli állapot van érvényben. A merényleteket az Iszlám Állam nevű terrorszervezet követte el.

Az angol futballszurkolók már az 1998-as világbajnokság alatt is okoztak botrányt Marseille-ben, akkor is a helyi lakosokkal keveredtek összetűzésbe.

Az angol és orosz csapat szombaton este 21 órakor játszik egymással a B csoport első fordulójában.