Mars a strandra, mielőtt jön a rossz idő!

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Csütörtökön lesz a leghidegebb, vasárnap már ismét kánikula várható.


Kedden a sok napsütést követően északnyugat felől gyenge felhősödés kezdődik, sőt a Kisalföld és az Alpokalja térségében gomolyfelhők is megjelennek az égen. Itt estefelé egy-egy zápor is kialakulhat – írja a Köpönyeg. Reggel 14 fok körül alakul a hőmérséklet, míg délután szinte mindenhol 30 fok feletti értékeket mérhetünk. Igazi strandidő lesz. A légmozgás késő estig gyenge marad.


A Balaton vizét 23 fokosnak mérték.

Szerdán északnyugat felől hidegfront érkezik, amely lelassul a nyugati tájaink felett. Északnyugaton, nyugaton már hajnaltól, máshol inkább csak délutántól fordulhat elő zápor, zivatar. A hőmérséklet ennek megfelelően északnyugaton már csak 20 fok körül, máshol még 26-34 fok között alakul. Nagy területen lesz erős az északnyugati szél.

Csütörtök estig gyakran lesz felhős az ég, de záporok inkább csak a délelőtti órákig a keleti tájakon fordulnak elő. Erős lesz a szél, csak délután csillapodhat átmenetileg a légmozgás. Markáns lehűlés várható, jó 10 fokkal visszaesik a hőmérséklet: 19 és 25 fok valószínű mindössze.