Markáns hidegfront rondít bele a hétvégébe

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

Szél, felhő, eső, zápor, zivatar – nem lesz eseménytelen a hétvége. És még hűvös is jön.


Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég és nyugat, délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar – írja a Köpönyeg.hu. Több helyen kiadós mennyiségű (10-30 mm) eső eshet. Déltől megerősödik, nyugaton viharossá fokozódik az északnyugati szél. Markáns hidegfront érkezik. A hőmérséklet csúcsértéke nyugaton, északnyugaton mindössze 15 és 21 fok között alakul, máshol 22 és 29 fok közötti értékeket mérhetünk, sőt a déli határszélen akár 30 fok is lehet. Rosszak lesznek a közlekedés feltételei, vizes utakra, vízátfolyásokra számíthatunk, erős oldalszéllel.

Vasárnap is erősen szeles időre számíthatunk gyakran változó felhőzettel. Főleg délnyugaton és északkeleten fordulhat elő zápor. Mindenhol visszaesik a hőmérséklet: délután már csak 17 és 23 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők, tehát keleten is véget ér a nyárias meleg.

A jövő hét is ősziesen indul. Hétfőn változóan felhős lesz az ég, főleg északon, északkeleten alakul ki záporeső. Erős marad a szél, néhol viharos széllökések is lesznek. A sokéves átlag alatt, 20 fok körül alakul a csúcsérték. Kedden és szerdán is hűvös reggelekre készülhetünk (nagyrészt 10 fok alá süllyed a hőmérséklet) és délutánonként is csak 20-21 fok körül várható a csúcsérték.