Mark Zuckerberg megvédte a muszlimokat

Forrás: EyePress News

-

Mark Zuckerberg Facebook-posztjában kiállt a muszlim közösség ártatlan tagjai mellett, akik a párizsi, illetve a múlt heti kaliforniai terrortámadás után szerinte mások tettei miatt lehetnek jogtalan üldöztetésnek kitéve. Azt írja, hogy a Facebook küzdeni fog ezeknek az ártatlan muszlimok jogaiért.


"Zsidóként arra tanítottak a szüleim, hogy minden közösségben küzdenünk kell a támadások ellen. Ha ma éppen nem is téged támadnak meg, idővel a szabadság elleni támadások mindenkinek ártanak" - írja Facebook posztjában Mark Zuckerberg.


A Facebook alapítója Donald Trump hétfői nyilatkozata után kelt a muszlim közösség védelmére. A republikánusok elnökjelölt esélyesét szerint a múlt heti kaliforniai lövöldözések után meg kellene tiltani, hogy a muszlimok beléphessenek az Egyesült Államok területére. A politikust többen kritizálták véleményéért.

Mark Zuckerberg azt írja, hogy a párizsi és amerikai támadások után el tudja képzelni mekkora félelem lehet most a muszlim közösség tagjaiban, akik azt érezhetik, hogy mások tetteiért vannak jogtalan üldöztetésnek kitéve: "A Facebook alapítójaként szeretném ha tudnátok, hogy a közösségi oldalon mindig szívesen látunk benneteket és küzdeni fogunk a jogaitokért, hogy egy nyugodt és békés közeget teremthessünk nektek."