Máris elszállt magától a Real norvég csodatinije

Fotó: Getty Images / Denis Doyle

-

Zinédine Zidane csak padoztatja Martin Ødegaardot, aki állítólag nem akart edzeni a Real Madrid tartalékcsapatában.


A spanyolországi sportnapilap, az AS azt írja, hogy a Real Madrid Castilla – azaz a Real tartalékcsapata – megnyerte legutóbbi két meccsét, amelyeken a norvég egyetlen percet sem játszott, míg előtte négy meccsen kikaptak, amelyeken a tizenhat éves focista pályán volt.


A spanyol harmadosztály egyelőre nem fekszik a srácnak a lap szerint, amely azt írja: mindenki elismeri Ødegaard tehetségét, ám egyelőre nem sikerült adaptálnia a Castilla játékát, és a munkához való hozzáállásával ugyancsak akadnak gondok.

A Castillánál dolgozó edzők úgy vélik, hogy amikor a norvég a pályán van, olyan, mintha tíz emberrel játszanának, támadásban sosem mutatja magát, így már nem is keresik a labdákkal, védekezni pedig nem szokott.

Edzésre nem jár, csak a meccsek előtti napon csatlakozik a csapathoz – arra a klauzulára hivatkoznak, amely rögzíti Ødegaard szerződésében, hogy heti öt alkalommal a felnőtt csapattal edzhet.

Játékostársai szerint a norvég nem nyitott feléjük, csakis Cristiano Ronaldo társaságát keresi. Lehet, hogy nem kellett volna heti 80000 fontos (32 millió forintos) fizetést adni egy 16 éves fiúnak.


Ødegaard számos rekordot állított fel az elmúlt hónapokban. Legutóbb az Eb-selejtezők történetének legfiatalabb kezdőjátékosa lett 16 évesen és 101 naposan. A legfiatalabb szereplés csúcsát is ő tartja, ugyanis 15 évesen és 300 naposan csereként szállt be a bolgárok elleni kvalifikációs meccsen. Tavaly áprilisban mutatkozott be a Strømsgodset felnőtt csapatában, ezzel a norvég élvonal történetének legfiatalabb labdarúgója lett, majd májusban gólszerzőként is csúcstartóvá lépett elő. Augusztusban – egy barátságos meccsen debütálva – a válogatottban ugyancsak történelmet írt.

Lájkolj minket a Facebookon!