Máris cáfolták a hit- és erkölcstan órák megszűnését

-

Lázár János azt mondta: a diákok kisebb terhelése miatt időről időre felmerülnek ötletek, de a hit- és erkölcstan és a tornaóra is marad. Márcsak azért is, mert gyermekei gyakran rosszalkodnak, ezért személy szerint is fontosnak tartja a napi kötelező tornaórákat.


Az Origo ugyanis azt írja, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában külön munkacsoportok vizsgálják, bevált-e a három éve bevezetett rendszer, és ha nem, valamint ha beleegyeznek, akkor a készülő új kerettantervben már nem fog szerepelni a plusz elfoglaltság. Ez azt jelenti, hogy például hitoktatásra ezt követően csak a délutáni fakultatív órák keretében lehetne járatni a gyereket.


A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János azonban cáfolta ezt az értesülést. Mint mondta, a Fidesz elnöksége tegnap tárgyalta a kérdést is, de elvetették az indítványt. A kerettanterveket valóban ötévenként felül kell vizsgálni, és ez meg is fog történni. Ennek alapján 2018-ban indulhat a megújított kerettanterv, de Lázár szerint abban is benne lesz a hit- és erkölcstan és a kötelező napi tornaóra.