Március elején indul az Összefogás látványos kampánya

Fotó: VS.hu/Zagyi Tibor / VS.hu/Zagyi Tibor

Nem nagyon látni Mesterházy Attilát. Az MSZP elnöke március elsején indul országjáró körútra - állítják forrásaink. Nincs még kampányhangulat, a feladat ennek felpörgetése.


Január 25-én volt az MSZP nagygyűlése, most belső szervezési munkák vannak, a párt elnöke március elején kezdi a nagy menetelést - mondta egy szocialista politikus arra a kérdésünkre, miért tűnt el Mesterházy Attila, aki szerinte csak a sajtónak hiányzik.

Azt nem gondolja, hogy a kampánynyitójuk után Mesterházynak még egy beszédet - akár évértékelőt - kellett volna tartania.

Márciustól lesznek látványos kampányelemek - fogalmazott egy másik forrásunk. A pártok üzeneteit még össze kell hangolni, bár nincs nagy különbség közöttük: egyfajta népszavazási kampány indul.

Jelenlegi információink szerint a kampány rajtjakor látványos gyűlés a pártvezetők közös fellépésével nem lesz, hanem a plakátkampány lesz látványosabb. Politikus forrásunk azt mondta, most még nincs kampányhangulat, a következő másfél hónapban kell felpörgetni. “Most hiába ragasztják tele az országot, nem talál nyitott fülekre”.

A miniszterelnök-jelölt - a politikus értékelése szerint - nem szerepel eleget, de ez változni fog. Elsősorban neki fontos, hogy szerepeljen - tette hozzá.

A kampánynak három, párhuzamosan futó eleme lesz: a miniszterelnök-jelölti kampány, ami már el is kezdődött, lesz egy a választókról, a témákról szóló kampány, az egyéni jelöltekre külön figyelnek.

A szocialisták bíznak abban, hogy a választáson szoros eredmény születik. Bár több elemzés esélyesség szempontjából eleve leír bizonyos körzeteket, nincs olyan, amit föladtak, elengedtek volna.