Március 1-jén lehet találkozni Röhrig Gézával

Forrás: AFP

-


Március 1., kedd és 6., vasárnap közt, a budapesti MOM Park moziban rendezik meg a Magyar Filmhetet, amelyen főleg az elmúlt évek magyar filmjeit lehet újranézni/bepótolni.


Lesz azért néhány újdonság is: 1-jén művészeti egyetemek hallgatóinak munkáit lehet majd megtekinteni, illetve az intézmények – a Színház és Filmművészeti Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem – képviselői is be fognak mutatkozni. A budapesti egyetemek mellett az egri Eszterházy Károly Főiskola Mozgóképkultúra Tanszéke és a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem is tart majd előadást.

A rendezvényt a szervezők különösen ajánlják azoknak a középiskolásoknak, akik művészeti képzésen szeretnének továbbtanulni, mert itt megismerkedhetnek a különböző intézményekkel.

Szintén aznap 19 órától a Cinema City MOM Park előterében pódiumbeszélgetés során találkozhat a közönség az egykor betiltott Huckleberry punkegyüttes alapítójával és frontemberével, Röhrig Gézával, a Saul fia főszereplőjével. Előző nap, magyar idő szerint hétfőn hajnalban derül majd ki, hogy Nemes Jeles László alkotása elnyeri-e a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját.

További információk a Filmhétről itt találhatók.