Maradona találkozott az Isten keze gólt megadó bíróval

-


Diego Maradona Tunéziában töltötte a hétvégét, és ha már ott volt, megragadta az alkalmat, hogy beugorjon az emberhez, aki talán a legnagyobb hatással volt az amúgy is félelmetes karrierjére.

Természetesen Ali Bennaceur játékvezetőről van szó, aki az 1986-os argentin-angol világbajnoki negyeddöntőn megadta a mára legendássá vált Isten keze gólt: Maradona szépen bepaskolta a kapuba a labdát, majd azt nyilatkozta, hogy „a gólban egy kicsit benne volt isten keze, és egy kicsit Maradona feje”.

Ne legyünk igazságtalanok Maradonával, az angolok ellen 2-1-re megnyert meccsen ő lőtte a másik gólt is, annak a szólónak a végén, ami szintén a foci történetének leghíresebbjei közt van. Mindössze négy perc alatt született a két történelmi találat. Ezek után már csak természetes, hogy Argentína később megnyerte a vébét.


Van, ki ne látta volna még?


Mindenesetre Maradona a hétvégén egy aláírt mezt ajándékozott Bennaceur bírónak, az ESPN szerint pedig még egy nagy cuppanós puszit is adott az arcára.

„A hétvégén Tunéziában jártam, és volt egy megható találkozásom Alival, a 86-os meccs bírójával – mesélte Maradona. – Egy fényképet kaptam tőle a meccsről, ami kint volt nála otthon a falon, én pedig egy mezt ajándékoztam neki, a következő szöveggel: Örök barátomnak, Alinak.”