Maradnak a mínuszok, jön a hó

Fotó: MTI/EPA / Robert Ghement

-

Szinte minden nap eshet valahol a hó, szombaton akár -15 fok is lehet, enyhülésre csak jövő héten lesz kilátás - jósolja a köpönyeg.hu.


Csütörtök

Késő délutánig gyakran lesz erősen felhős az ég. Délnyugaton csak néhol, máshol szórványosan várható hószállingózás, kisebb havazás. Délelőtt a Tiszántúlon, délután - egy összeáramlás miatt - nagyjából az Eger-Szeged vonalon tartósabb hóesés is kialakulhat. A lehulló hó mennyisége többnyire csak lepelnyi lesz, de néhol 2-3 cm is összejöhet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol meg is erősödik. Reggel kemény fagy várható -7 fok körüli értékekkel, délután is nagyrészt fagyos időre számíthatunk, csak ritkán emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. Néhol havas, latyakos útszakaszokra készülhetnek az autósok. Hidegfronti hatás lesz.


Péntek

Ragyogóan napos időre van kilátás. Hó már sehol sem alakul ki. Reggel -11, délután -1 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.


Szombat

A kezdeti napos idő után nyugat felől erős felhősödés valószínű és délutántól, estétől már hószállingózás, néhol ónos eső is lehet. Reggel többfelé lesz zord hideg -15, -10 fokos minimumokkal, délután -2 fok körüli hidegre számíthatunk.


Vasárnap

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és több helyen lehet csapadék: északon és keleten inkább hó, máshol hó, havas eső, ónos eső, szitálás is előfordul.


Folytatás

A jövő hét első felében átmenetileg megenyhülhet az idő, délutánonként +1, +5 fok között mozoghat a hőmérséklet.