Maradandóan károsodott az egyik drogozó kismama gyermeke

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

Úgy tűnik, hogy maradandó károsodást szenvedett a törökszentmiklósi drogügyben érintett egyik csecsemő, tájékoztatta Lippai Norbert, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza kórház orvosigazgatója az MTI-t


Január 28-án és 29-én két várandós nőt és négy férfit vittek Törökszentmiklósról kórházba, mert dizájnerdrogot fogyasztottak. A két újszülöttet császármetszéssel segítették világra és a Semmelweis egyetemen ápolták őket, ahonnan időközben visszakerültek a szolnoki kórházba.

Az orvosigazgató szerint állapotuk stabil és bár biztosat csak későbbi fejlődésük során lehet tudni, de jelenleg úgy tűnik, hogy csak az egyik csecsemő szenvedett maradandó károsodást.

Az orvosigazgatót az MTI a velvet.hu hétfői cikke kapcsán kereste, amely szerint egyelőre egyik törökszentmiklósi nő sem kaphatja vissza csecsemőjét, mert a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság és a Törökszentmiklósi Család- és Gyermekjóléti Központ jelzése alapján jelenleg nevelésbe vételi eljárás van folyamatban.

Pásztorné Kovács Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek hétfőn elmondta: a rendőrség minden olyan ügyben, amelyben gyermek, vagy fiatalkorú az érintett, jelzéssel él az érintett hatóságok felé. Így történt a törökszentmiklósi eset ügyében is - tette hozzá.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a törökszentmiklósi kábítószerüggyel összefüggésben január 29-én egy 39 éves helybéli férfit őrizetbe vettek. A Szolnoki Járásbíróság február 1-jén egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.