Marad még a tavaszias időjárás

Fotó: MTI / Varga György

-

Legalábbis holnap még biztosan, utána fokozatosan enyhül az idő. Jövő héttől viszont újra visszatérhet a melegebb időszak - közölte a köpönyeg.hu.


Csütörtök

Hajnalban több helyen képződik köd, illetve pára. Délelőtt a párásság megszűnik és ragyogóan napos, tavaszias hangulatú idő lesz. Csapadék nem várható. A hőmérséklet reggel 4 és 11 fok között alakul, délután 14 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk - ez kb. 10 fokkal több, mint a sokéves átlag. Fronthatás nem terheli a szervezetünket.


Péntek

Reggel sokfelé lesz köd, mely a keleti tájakon tartósan megmaradhat. Máshol változóan felhős lesz az ég. A naposabb részeken 15, a párásabb vidékeken 9 fok körül alakul a hőmérséklet.


Szombat

Gyakran lesz erősen felhős az ég, de záporeső csak elszórtan fordulhat elő. Az északnyugati szél átmenetileg többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. 10-12 fok köré gyengül a nappali felmelegedés.


Vasárnap

Borongós idő lesz. Az erősen felhős égből északon kisebb eső is valószínű. A nyugati szél sokfelé lesz élénk. 10 fok körül alakul a maximum.


Hétfőtől szerdáig

A megerősödő délnyugati széllel ismét egyre enyhébb levegő érkezhet a Kárpát-medence térségébe, így átmenetileg ismét erősödhet a nappali felmelegedés.