Marad a hidegpárna, és ónos ködszitálás is lesz

-

A héten az ország legnagyobb részén folytatódik a borult, párás, néhol tartósan ködös idő. Szerdán szitálás vagy ónos ködszitálás teheti csúszóssá az utakat, óvatosan vezessünk!


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint holnap a Dunántúl nyugati részén és északon rövid időre elvékonyodhat a ködfelhőzet, és előbukkanhat a nap. Reggel 0 fok várható, és délután is hideg lesz: mindössze -1 és +4 fok között mozoghat a hőmérséklet.


Csütörtökön tartósan ködös, borult időre van kilátás. Ónos ködszitálás, ködszitálás vagy hószállingózás bárhol kialakulhat. A déli szél néhol megélénkül. Marad a hideg, a sokéves átlagnak éppen megfelelő hőmérsékletű idő.

A tovább élénkülő déli szél hatására pénteken felszakadozhat a ködfelhőzet, néhol már előbújhat a nap. Egyébként folytatódik a párás, borús idő. +5 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet. Hétvégén az északkeleti, keleti tájakat leszámítva többfelé süthet ki a nap. A hőmérséklet ennek megfelelően emelkedik: a Dunántúlon akár +10 fok is lehet. Vasárnap valószínűleg ismét visszazár a ködfelhőzet, illetve többfelé képződik ismét sűrű köd. Kissé újra gyengül a nappali felmelegedés is: 3 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk majd délután.