Már több mint ezer menekült lépte át a határt kedden Röszkénél

Fotó: MTI / Ujvári Sándor

-

Polgárőrök, rendőrök, szállítóbuszok és orvosok várják a jelentések szerint a menekülteket a Röszkéhez közeli határszakasznál. Őket a település közelében álló hangárba szállítják, ahol hivatalosan felveszik az adataikat.


Az MTI helyszíni tudósítója szerint a határszakaszon több százan gyűltek össze, akiket innen egy a település közelében álló hangárba visznek a rendőrök, hogy felvegyék az adataikat – hangzott el az M1 híradójában.


A határszakaszra és a szerb–magyar határ közeli településekre Belgrádból érkeznek a menekültekkel teli buszok, ahonnan az emberek – a vasúti sínek mentén, a kerítéssel le nem zárt határszakaszon – átgyalogolnak Magyarországra. A tudósító arról is beszámolt, hogy sok a gyerek a menekültek között, és a gyűjtőpont egy mezőgazdasági terület, amely nem alkalmas hosszabb tartózkodásra, ezért szállítják tovább az embereket a hangárba, ahol azonban már így is nagyon sokan vannak.

Azt is mondta, hogy azokra a migránsokra, akik elhagyják a gyűjtőpontot, és akiket a rendőrök szem elől tévesztenek, a közelben autósok várnak, hogy több száz euróért elfuvarozzák őket.A Szegedma.hu jelentése szerint csak a mai napon nagyjából ezerötszáz bevándorló lépte át a határt Röszkénél, és még ezernél is több migránst várnak éjszaka a vasúti síneknél, a zöldhatárnál.


Azok a bevándorlók érik el hétfő óta Röszke és Szeged térségét, akiket múlt héten napokra feltartóztattak a görög–macedón határnál, a lap szerint még szerdán sem lesznek kevesebben a Röszkéhez érkezők. A tudósítás helyszínen lévő orvosokról, rendőrökről, polgárőrökről, kihelyezett mobilvécékről számol be.