Már több ezren vannak bajban a bedőlt biztosító miatt

-

Jelenleg csaknem háromezer olyan autó vár javításra, amelynek káráért az Astra Biztosító ügyfele a felelős, és addig nem javítják meg, amíg nincs garancia arra, hogy valaki kifizeti a költségeket


A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. értékesítési és kommunikációs igazgatója, Németh Péter a Népszavának azt mondta, a szervizek arra várnak, hogy ha más nem, akkor maga a tulajdonos fizessen, például ha van cascója, akkor megteheti ezt azon keresztül is.

Az ügyfelek visszajelzésére alapozva állítja, egyre többen félnek, hogy astrás autóval ütköznek. Miközben telik az idő, egyre több a csalódott ügyfél és a kárrendezésre váró ügy.

A szakember az Astra Biztosítóval kapcsolatban felhívja a figyelmet arra is, hogy ugyanez a helyzet az ott kötött lakás- és felelősségbiztosítással kapcsolatban is. Bárki, bárkinek, bárhol okoz kárt, az Astra már senki helyett és semmiért sem fizet. Ebben a helyzetben a szakma is tehetetlen, mert ilyen még nem volt Magyarországon - mondta Németh Péter. Szerinte az egyetlen jó megoldás az Astra biztosító elhagyása.