Már tény, hogy Ancelotti követi Guardiolát a Bayern kispadján?

Fotó: AFP / GERARD JULIEN

-

A Bayern München szóbeli megállapodást kötött Carlo Ancelottival, hogy az idény végén az olasz szakember követi Josep Guardiolát a bajor labdarúgócsapat kispadján - értesült a Bild című lap.


Az újság szerint jövő héten várható ez ügyben hivatalos bejelentés, miután hétvégén lezajlik az idei utolsó forduló a Bundesligában, és megkezdődik a téli szünet.

Szerdán olyan értesülés látott napvilágot, hogy a katalán tréner közölte a Bayern vezetésével, nem hosszabbítja meg a szerződését, s az idény végén távozik a csapattól. Ezek szerint, amikor a keddi Német Kupa-meccs után azt mondta, hogy a jövő héten minden kiderül, már meghozta a döntést.


Mindenkét mesternek van mihez gratulálnia


A Barcelonával kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Guardiola 2013-ban érkezett Münchenbe, ahol két bajnoki cím mellett megnyerte a klubvilágbajnokságot, az Európai Szuperkupát és a Német Kupát, ugyanakkor a BL-ben mindkétszer az elődöntő jelentette a végállomást együttese számára.

A helyére kiszemelt Ancelotti viszont egyenesen háromszoros BL-győztes. Az olasz edző korábban olyan csapatokat irányított, mint az AC Milan, a Juventus, a Chelsea, a Paris Saint-Germain és a Real Madrid.