Már tarifacsökkentésben is érzékelhető az NMHH-határozat hatása

-

A DIGI üdvözli az NMHH múlt heti döntését a hívásvégződtetési díjak új szabályozásáról, amelyre tekintettel a távközlési szolgáltató április elsejétől jelentősen csökkenti díjait, és új kedvező díjcsomagot is bevezet -írják közleményükben.


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) múlt héten úgy határozott, hogy április 1-jétől 76 százalékkal csökkenti a mobilszolgáltatókra vonatkozó nagykereskedelmi hívásvégződtetési díjat. Mint ahogy megírtuk, ennek a díjcsökkentésnek nincs közvetlen hatása a kiskereskedelmi tarifákra, mivel az uniós szabályozás ezt tiltja. Közvetve azonban a verseny ösztönzését várják a hívásvégződtetési díjak új szabályozásától, ami már hozhat tarifacsökkentést.


Ennek az egyik első példája a DIGI új csomagja, amely a határozatra tekintettel a vezetékes telefon előfizetői számára a mobil irányú hívásdíjait 29.5 Ft/percről 15 Ft/percre csökkenti április elsejével. Emellett egy új, havi 500 forint előfizetési díjú csomagban a mobil irányú hívások díja 6 Ft/perc lesz a DIGI ügyfeleinek.

„Álláspontunk szerint amiatt lehetséges még a határozatban foglaltaknál is nagyobb mértékben csökkenteni az előfizetői percdíjakat, mert a kedvezőbb árak több hívásra ösztönözhetik a fogyasztókat, növelve a forgalmat” – mondta el Kállai Annamária, a DIGI marketingmenedzsere.