Már nincs sok ideje, ha napot akar látni

Fotó: MTI / Sóki Tamás

-

Párás vasárnapunk lesz, hétfőn pedig jön az újabb eső - a Köpönyeg.hu időjárás-jelentése.


Vasárnap reggelre sokfelé párássá válik a levegő, és többfelé képződik sűrű köd. Napközben a köd ritkul, illetve rétegfelhőzet képződik belőle, így folytatódik a borongós idő. Délutántól délnyugat felől esőfelhők sodródnak fölénk, és estétől egyre nagyobb területen kezdődik ismét esőzés. Reggel 5 fok köré csökken a hőmérséklet, délután 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk.


Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég és sokfelé számíthatunk esőre, záporra. Több helyen jelentős mennyiségű eső lesz. Párás, foltokban ködös lesz a levegő. 13 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Kedden eleinte marad a borús, csapadékos időjárás, majd fokozatosan csökken a felhőzet. Az északnyugati szél egyre többfelé megerősödik. 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Szerdán az erős északnyugati szél hatására nagyobb területen csökken a felhőzet, ezeken a tájakon többórás napsütés lehet. Zápor már csak helyenként fordul elő. Kissé tovább gyengül a nappali felmelegedés: 9 és 11 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön változóan felhős idő lesz, egy-egy záporral. Reggel párás időre van kilátás. 11-12 fok körüli értékek lehetnek délután.

Péntektől csendes őszi időjárás valószínű, reggelente párássággal, délutánonként változóan felhős-napos idővel.