Már nem Simicska fia irányítja a Magyar Nemzetet

Fotó: MTI/MTVA / Illyés Tibor

-

Új főszerkesztője van a Magyar Nemzetnek, társügyvezetője a lapot is jegyző kiadónak, vezérigazgatója a Hír Tv Zrt.-nek.


A változásokról kiadott közlemény szerint "egységes irányítás alatt erősíti felelős politikai-közéleti szerepvállalását a Hír TV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió". A Magyar Nemzet napilapot kiadó és az MNO.hu hírportált üzemeltető Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. társügyvezetői posztján Faragó Csaba, az ÁPV Zrt. és az MVM Zrt. korábbi vezetője, Magyarország volt szingapúri nagykövete váltotta Simicska Ádámot, a médiabirodalom tulajdonosának, Simicska Lajosnak fiát.

A Magyar Nemzet főszerkesztői tisztét a Lánchíd Rádió ügyvezető főszerkesztője, Schlecht Csaba tölti be D. Horváth Gábor helyett, akinek áldozatos munkájának köszönhetően "a Magyar Nemzet sikeresen újrapozicionálta magát az egyre szűkülő, kormányzati nyomás alatt működő magyar médiapiacon".

A Hír TV Zrt. igazgatósága Faragó Csabával bővült, aki a jövőben a Hír TV vezérigazgatói tisztségét is ellátja. Pauwlik László, a Hír TV Zrt. korábbi vezérigazgatója – Tarr Péter műsorokért felelős vezérigazgató-helyettes mellett – a társaság vezérigazgató-helyetteseként folytatja eddigi munkáját.

A személyi változások célja, hogy a közönség számára is egyértelműbbé és érezhetően egységesebbé váljon a Hír TV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió felelős politikai-közéleti szerepvállalása. Az egységes irányítás lehetővé teszi, hogy a három médium hatékonyabbá tegye eddigi együttműködését.


Inkább Vona

Schlecht Csabától a 24.hu kérdezte meg, egyértelműen jobbikos lap lesz-e a Magyar Nemzet? „Eddig is a Magyar Nemzet szomszédságában dogoztam. A Lánchíd Rádió és a lap szerkesztősége sok személyes szálon kapcsolódott. A munkatársak ismernek, és tudják, hogy személyesen mi a véleményem, és hogy szakmailag mit csináltam. Ha valaki úgy érzi, hogy a Lánchíd Rádió jobbikos rádió volt, mondhatja, de szerintem nem volt az” – mondta a Magyar Nemzet élére frissen kinevezett főszerkesztő.

Schlecht azt is mondta, hogy “bárkit megkérdezhet, tényleg nem titkoltam, hogy szerintem ma Magyarországon nagyon rossz irányba mennek a dolgok. És azt sem titkoltam, hogy az a magánvéleményem, hogy sokkal jobban szeretném, ha 2018 után nem Orbán Viktornak, hanem Vona Gábornak hívnák az ország miniszterelnökét”.