Már nem kell sokáig vacogni, jön a kora tavaszias idő

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Keleten ennél hidegebb lesz a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint.


Vasárnap hajnalban még többfelé, a délelőtt folyamán azonban már egyre inkább csak a keleti tájakon fordul elő gyenge hószállingózás. Nyugat felől csökken a felhőzet, több helyen előbukkan a nap. Az északnyugati szél megélénkül. Egyre többfelé emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet, a Nyugat-Dunántúlon +5 fok körüli enyheség lehet, erős olvadásra számíthatunk. Reggel -5 fok körül alakulhat a hőmérséklet, de a Tiszántúlon -10 fok körüli zord hideg várható.


Hétfő reggel kevés, délelőttől kezdve sok felhő lesz felettünk; szórványosan várható vegyes halmazállapotú csapadék: nyugaton már eső, szitálás, keletebbre havas eső, ónos eső, északkeleten hó is. A nyugati szél többfelé megélénkül.

Kedden erősen felhős, párás időre van kilátás. Néhol tartósan párás maradhat a levegő. Elszórtan lehet szitálás, gyenge eső. Megélénkül a délnyugati szél.

Szerdán tartósan ködös és változóan felhős tájak váltakoznak. Említésre érdemes csapadék nem valószínű. +4 fok köré enyhül a levegő.

Csütörtökön a Dunántúlon erősen felhős idő lesz, pár órás napsütéssel. Keleten egész nap megmaradhat a hajnalban képződött köd. A hőmérséklet ennek megfelelően alakul: a derengő nyugaton akár +10 fokos kora tavaszias enyhe idő is lehet, keleten egész napfagypont közelében maradhat a hőmérséklet.