Már nem függünk Messitől – lezárt egy korszakot a Barca alelnöke

Fotó: AFP / JOSEP LAGO

-

Jordi Cardoner szerint ugyanakkor nem gondolkoznak azon, hogy mi lesz a Barcelonával az argentin szupersztár után.


Lionel Messi legalább annyit köszönhet az öt Aranylabdájából a Barcelonának, mint amennyit a klub neki. A csapat évek óta az argentin klasszisra épül, nyílt titok, hogy az történik a pályán, amit ő akar, beletört már ebbe többek között Zlatan Ibrahimovic bicskája is. Neymar és Suárez érkezésével azonban változott a helyzet, volt, hogy Messi hetekig nem játszhatott sérülés miatt, az eredmények azonban ugyanúgy jöttek, ez is vezényelhette Jordi Cardonert arra, hogy nyilatkozatában „véget vessen” a Messi-érának.


Már nem egyemberes a Barcelona


„Annak az időszaknak vége, amikor csak Messitől függtünk. Tovább tudtunk lépni azon, hogy egy emberen múljon a játékunk. A Napolinál például nem ez történt, amikor elment Maradona, akkor összeesett a csapat, mi Messi nélkül is jól játszottunk, és biztos vagyok abban, hogy ha egy nap nem lesz már itt nekünk, akkor sem fogunk összeomlani” – mondta a Barcelona alelnöke.


Neymar is Messi miatt választotta a Barcát?


Cardoner ugyanakkor sietett leszögezni, hogy egyáltalán nem gondolkoznak azon, hogy mi lesz, ha az argentin elhagyja a csapatot. „Nem fog máshova igazolni. Ő minden idők legjobb játékosa, aki ugyanabból a csapatban fog visszavonulni, amelyikben kezdte a pályafutását. Messi ráadásul megkönnyíti nekünk a sztárok szerződtetését is, ugyanis


vannak, akik inkább kevesebb fizetésre is igent mondanak, csak hogy vele játszhassanak egy csapatban.

Ilyen volt például Neymar, akire azt mondták, hogy nem fog tudni együtt játszani Messivel, de Suárezről is ugyanezt írták, mindannyian tudjuk, hogy mennyire volt igazuk.”