Már most alig van húsvéti szállás

Fotó: MTI / Varga György

-

Egyre korábban megtervezik utazásukat a belföldi turisták.


Három-négy hónappal az esedékes hosszú hétvége előtt lefoglalja szállását a belföldön utazók többsége – írja a Világgazdaság. Folyamatosan nő az előfoglalási időtáv, egyre kevesebben kockáztatnak, és a legnépszerűbb négycsillagos wellnesshotelekben már most kevés a március 15-i négynapos munkaszünetre és a húsvéti időszakra a szabad szoba.

Mindössze két év alatt öt nappal, 27,8-ről átlagosan 32,7 napra emelkedett az előfoglalások időtartama a hazai szálláspiacon. A nyári szezonra még ennél is korábban, a tervezett indulás előtt átlagosan már 42 nappal, a hosszú hétvégékre pedig 95-120, sőt tavaly a késői húsvétra már 128 nappal előbb lefoglalták szállásukat az utazók – mondta Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketingmenedzserétől.

Az előfoglalási kedvezmények nem tűntek el, nyárra most még akár 10-15 százalékos kedvezményt is lehet kapni, de a későn ébredők idén is felárasan fognak tudni választani a maradék kínálatból. Úgy tűnik, hogy leáldozott a last minute ajánlatokra vadászók szerencsecsillaga, legalábbis ami az ünnepi időszakokat illeti.

A Szallas.hu adatai szerint az átlagos belföldi vendég az idén 63,4 ezer forintot költ, harmadmagával érkezik és 2,8 napig időzik valamelyik fürdővárosban.