Már mindenféle csekk befizethető kártyával a posta automatáin

Forrás: Magyar Posta Zrt.

-

HÁTTÉR


A Magyar Posta Zrt. csekkbefizető automatái körülbelül egy hónapja működnek. A cég most azt közölte, hogy immár minden csekk-kibocsátó valamennyi csekktípusa – a nem gépi kitöltésű is – befizethető ezeken bankkártyával, ami kártyás vásárlási tranzakciónak minősül, tehát nincs pluszköltsége. Az automatákon egy fizetési művelettel maximum 290 000 Ft értékben legfeljebb öt csekk adható fel.


Így működik az automata csekkbefizetés

A csekkbefizető automata használatáról a posta közölte: az általános szerződési feltételek elfogadását követően be kell helyezni a csekkeket az automatába, amely beolvassa azokat. Az automata a csekk típusától, kitöltöttségétől függően a csekken szereplő összeg megadását kérheti. Ebben az esetben a fizetendő összeget a képernyőn látható szám ikonok érintésével meg kell adni, majd a rögzített összeget jóváhagyni.

Fontos tudni, hogy ebben az esetben a megbízás összegének az ügyfél által rögzített összeg minősül! Az összegek jóváhagyása után meg kell nyomni a fizetés ikont, majd be kell helyezni a POS-terminálba a bankkártyát. A fizetési tranzakció után az automata bizonylatot nyomtat, amely hitelesen igazolja a csekk befizetését.