Már meg is találta Orbán kihívóját az MSZP?

-

Tóth Bertalan lehet a kiválasztott.


„A kertbéli pletykák szerint Puch László már ki is jelölte a következő szoci miniszterelnök-jelöltet, aki mögé majd jól beáll mindenki. »Tóth Berci« lenne az állítólag” – számolt be a Mandiner két hónappal ezelőtt a szárszói találkozón hallottakról. Az Index most azt írja, az MSZP-ben nem csak csevegésszinten kezdődött meg a miniszterelnök-jelölt kiválasztása. Egy MSZP-s kör a legnagyobb titokban megmérte, a szocialisták közül ki jöhet szóba, kit lehetne felépíteni a következő esztendőkben, hogy 1-2 év múlva legyen esélye „berobbanni” és legyőzni Orbán Viktort.


Az jött ki, hogy Tóth Bertalan lehet az esélyes.


Ő

Mesterházy Attila és Tóbiás József között középen, piros nyakkendőben


Ő most az MSZP frakcióvezető-helyettese, korábban Pécs alpolgármestere volt, Puch László embere. Állítólag egy egész csapat dolgozik a felépítésén, az ATV szerint Gát György producer is beszállt.

Tóth Bertalan még nem döntötte el, hogy lenne-e miniszterelnök-jelölt, a felmérésről pedig nem tud – mondta az Indexnek. Tóbiás József pártelnök pedig hallotta a Tóth építkezéséről szóló „legendát”, de szerinte az MSZP-ben nincs semmilyen casting, döntés meg még kevésbé.